Nagykanizsa

2016.10.24. 11:40

Idén is a legjobbakat jutalmazták

Nagykanizsa – A közelmúltban ünnepélyes keretek között hirdették ki a Bolyai Matematikaversenyen legjobban teljesítő diákok névsorát.

Pásztor András

A kanizsai iskola 25 éve hirdette meg először a Bolyai Jánosról elnevezett  matematikaversenyt, amelyen  a tankerülethez tartozó  általános iskolák, 3-8. évfolyamos tanulói vesznek részt. Az idén   120 tanuló  mérte össze tudását.

A 3. évfolyamosok közül Szommer Hugó (Zrínyi-iskola) végzett az élen, míg a 4. évfolyamosok versenyét Lakner Tamás (Zrínyi-iskola) nyerte. Az 5. évfolyamosoknál Kisjós Olivér (Kiskanizsai-iskola) nyerte a versenyt, míg a 6. évfolyamosok közül Bognár Soma (Kőrösi-iskola) nem talált legyőzőre. A 7. évfolyamosok közül Kiss Gergely (Rozgonyi-iskola) végzett az élen, míg a 8. évfolyamosok közül Maurer Anna (Kőrösi-iskola) bizonyult a legjobbnak.

A Bolyai-iskola tanuló – a szokásoknak megfelelően – versenyen kívül indultak a megmérettetésen. Közülük a legeredményesebb diákokat külön is jutalmazták. A 4. évfolyamosok közül Farkas Péter, az 5. évfolyamosok közül Orbán Eliza, a 6. évfolyamosok közül Kékesi Lilla, míg a 8. évfolyamosok közül Bazsó Brigitta és Orbán Olivér Ferenc kapott jutalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!