Nagykanizsa

2017.01.18. 16:45

Ingyenes szakképzések

Zalaegerszeg, Nagykanizsa – Január 20-ig, péntekig még lehet jelentkezni a keresztféléves szakképzésekre a helyi szakképzési centrumokban.

Pásztor András

A kormány 2015. szeptemberétől államilag finanszírozott formában támogatja a második szakképesítés megszerzésének lehetőségét. Tavaly már közel 50 ezren jelentkeztek országszerte a képzésekre. Idén a legnagyobb érdeklődés a kis- és középvállalkozások ügyvezetője, gyakorló ápoló, pénzügyi-számviteli ügyintéző, szakács, logisztikai ügyintéző, cukrász és hegesztő szakképesítés iránt mutatkozik. A fenti képzések többek között az egerszegi és a kanizsai szakképzési centrum képzési palettáján is megtalálhatók.

Glavák Patrikot (balról) Gál Dánielt (jobbról) éppen Kránicz Zsolt vezeti be az autószerelés rejtelmeibe. A Cserháti-tagintézményben már keresztfélével képzésben is indítanak ilyen képzést Fotó: Szakony Attila

– A kis- és középvállalkozások ügyvezetője képzés komoly hangsúlyt fektet az idegen nyelv elsajátítására, de emellett informatikai, vállalkozói és jogi ismeretek is szerepelnek a tananyagban – mondta Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, aki hozzátette: pék, szakács, pincér, hegesztő, asztalos képzést is indítanak.

– A kis- és középvállalkozások ügyvezetője képzés Kanizsán is elindul, ugyanakkor szakács, autószerelő, festő és tehergépkocsi vezető képzést is indítunk – említette Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója, aki elmondta: a tehergépkocsi vezető képesítés megszerzése – piaci alapon – legalább 300 ezer forintba kerülne, náluk viszont fél év alatt ingyenesen is megszerezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!