Nagykanizsa

2016.05.03. 14:35

Ismét egyirányú lesz - Terv is készül a Zrínyi utca átfogó rekonstrukciójára

Nagykanizsa – A Fő úti rekonstrukció befejeződött, így a Zrínyi utcán a következő héten akár vissza is állhat az eredeti forgalmi rend, azaz egyirányúsítják újra az autós közlekedést.

Pásztor András

Mint az köztudott: a Fő úti rekonstrukció egyik alapvető célja volt, hogy csökkentjen a belvárosban az autós forgalom. Ehhez először az alternatív útvonalakat kellett kialakítani, ezért kötötték össze az Arany János utcát a Királyi Pál utcával, illetve a Zrínyi utca Teleki utcára való kikötését is megoldották.

A beruházás során a kétszer két sávos Fő útból, mára egyszer egy sávos útszakasz lett, ráadásul a korábbi 50 kilométer per órás sebességhatárt is lecsökkentették 40 kilométer per órára.

– A Fő út Hunyadi utca kereszteződésében kialakítottuk a jelzőlámpás haladást, illetve megteremtettük annak a lehetőségét, hogy a Fő útról balra kanyarodva az autósok behajthassanak a Hevesi Sándor Művelődési Központ elé – említette Horváth István projektmanager, aki hozzátette: a Fő út mindkét oldalán külön sávot alakítottak ki a kerékpárosoknak, akik egyre nagyobb számban használják az új útszakaszt.

De mi lesz a Zrínyi utcával, most, hogy lezárult a Fő úti projekt?

Mint azt a projektmanager elmondta: akár már a jövő héten visszaállhat az eredeti forgalmi rend, azaz ismét egyirányú lesz a közlekedés a Zrínyi utca Ady utcai kereszteződésétől a Bethlen utcai kereszteződéség.

– Természetesen ez azt is jelenti, hogy a Zrínyi utca ezen szakaszán ismét lehetőség lesz a parkolásra – folytatta Horváth István, aki az út állapotával kapcsolatban elismerte, hogy az felújításra szorul.

Információink szerint a város önkormányzata már megrendelte a Zrínyi utca átfogó felújításának terveit, ám a kivitelezésről csak a költségek ismeretében dönthetnek majd a képviselők.

Mint megtudtuk: az önkormányzat azon is gondolkodik, hogy a Múzeum tér Rozgonyi utcára való kikötése állandó maradjon, ez ugyanis könnyíti a belvárosi közlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!