Nagykanizsa

2014.12.18. 15:40

Járda hiányában az autók között lavíroznak

Nagykanizsa – Reggelente az életveszéllyel dacolva, az autók közt kell közlekedniük a dolgozóknak egy forgalmas útszakaszon, hogy eljussanak a munkahelyükre.

Horváth-Balogh Attila

Olvasónk, Kovács Péter a balesetveszély elkerülése érdekében írt levelet lapunknak. E szerint a bagolai szeméttelepnél a Netta-Pannonia Kft reggeli busszal érkező munkavállalói a hajnali sötétben gyakran láthatósági mellény nélkül haladnak a forgalmas 61-es főúton.

Hozzáfűzte: a dolgozók járda hiányában kénytelenek ezt tenni és így lényegében az életveszéllyel dacolni. Merthogy olvasónk szerint, ha a sötétség mellett még sűrű köd is rontja a látási viszonyokat, az autók közt lavírozni tényleg életveszélyes. Azt kéri hát a munkáltatótól: oldja meg saját busszal a dolgozók utaztatását, vagy építsen járdát, de addig is adjon láthatósági mellényt az embereknek.

Horváth Balázs, a Netta-Pannonia Kft ügyvezetője reagálásában hangsúlyozta: cégük mindig is nagy hangsúlyt fektetett a biztonságos munkavégzésre. Viszont azt igyekezett hangsúlyozni, hogy a kft. a bagolai hulladékkezelő komplexumnak „csak” az üzemeltetője, nem pedig tulajdonosa; így a tervezés és kialakítás folyamatában sajnálatos módon nem vettek részt. Amit viszont eddig mégis el tudtak érni, az a forgalmi rend megváltoztatása, a felhajtósáv kiépítése és a sebesség 60 kilométer/órás korlátozása az említett szakaszon. Hozzátette: korábban már ellátták a komplexumban dolgozó munkavállalóikat láthatósági mellénnyel, most ezt újból megtették és felhívták figyelmüket a közúti veszélyhelyzetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!