Nagykanizsa

2017.06.07. 08:25

Játékos, logikai, kreatív - Ők nyerték a kanizsai matekversenyt

A 20 éve elhunyt ifj. Popellár Jenő Vilmos tiszteletére rendezett matematika emlékversenyt a Kiskanizsai Általános Iskola. Az eredményhirdetést a minap tartották.

Pásztor András

Mint az az eredményhirdetésen elhangzott: a 60 perces verseny feladatai ifj, Popellár Jenő Vilmos szellemiségét ötvözte a manapság divatos példatípusokkal, azaz játékos, logikai és kreativitást igénylő feladatok vártak a csapatokra, melyek összetétele is sajátságos volt, hiszen  5-8. osztályig egy-egy fő képviselte az adott iskolát.

Harmadik helyezést ért el a Kőrösi-iskola csapata. (Salamon Szonja Vanda, Perendy Tamás, Bacsi Júlia, Nagy Anna). A második helyezett a Palini-iskola csapata lett. (Fülöp Fanni, Tihanyi Gergő, Kaszper Rebeka, Baj Barnabás) A dobogó legfelső fokára pedig ezúttal a Batthyány Lajos Gimnázium csapata állhatott. (Szili Gergő, Németh Márton, Ferencz Orsolya, Cziráki Kamilla). Versenyen kívül a Kiskanizsai-iskola csapata is megoldotta a feladatokat, akik pontjaik alapján a második helyezést érték volna el, ők különdíjban részesültek. (Kisjós Olivér, Kránicz kornél, Kisjós Bálint, Kalamár Eszter).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!