Nagykanizsa

2016.07.18. 16:37

Jazzland az összefogás jegyében

Nagykanizsa – Idén is lesz Jazzland, de nem a cserfői hegyen, hanem a Honvéd Kaszinóban. A miértekről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót.

Pásztor András

Mint kiderült: az idei, augusztus 6-ai fesztiválnak a jövőben már nem tudnak helyet biztosítani az eredeti helyszínen, a telek ugyanis már nincs a főszervező, Tiborcz Iván tulajdonában.

– Az elmúlt 20 évben rengeteg szép élményt adott a kanizsaiaknak ez a zenei fesztivál, így itt az ideje, hogy a közönség is visszaadjon valamit – fogalmazott Dobri Noémi, aki elárulta: a rendezvény a jótékonyság jegyében szerveződik, ugyanis az ingyenesen  fellépő zenészektől kezdve, a támogatói jegyet vásárlókig, mindenkinek az a  közös érdeke, hogy jövőre ismét a cserfői hegyen, egy új telken lehessen megrendezni a programot. – Ehhez már eddig is sok felajánlást kaptunk, s reményeink szerint az idei Jazzland bevétele is elősegíti ezen törekvéseinket.

A Jazzland programja ugyan még nem végleges, ám annyi bizonyos, hogy a világ számos országából érkeznek olyan zenészek, akik egykor Tiborcz Iván tanítványai voltak. Sőt, az autodidakta jazztanár jelenlegi növendékei is műsort adnak a Honvéd Kaszinóban, ahol egyébként augusztus 6-án 16 órától jazztörténeti fotókiállítást is rendeznek a 20 éves Jazzland tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!