Nagykanizsa

2016.11.20. 11:58

Jöhet a tél, Nagykanizsán felkészültek

Nagykanizsa - Az idénre tervezett 40 millió forintos keretből még közel 15 millió áll rendelkezésre a téli hóeltakarítási és síkosság mentesítési feladatokra – derült ki hétvégén a Netta-Pannonia Kft. gépszemlével is egybekötött tájékoztatóján.

Pásztor András

Mint azt Császár András, a társaság logisztikai vezetője elmondta: a város közigazgatási területén több mint 250 kilométernyi utat, járdát, továbbá több mint 170 buszmegállót, illetve közel 120 gyalogátkelő helyet kell tisztítani, ha beköszönt a fagy és leesik a hó.

Horváth Balázs (jobbról), a Pannonia cégcsoport vezetője részletes tájékoztatást adott Dénes Sándor polgármesternek és Cseresnyés Péter (balról) államtitkárnak a téli feladatokról (Fotó: Szakony Attila)

– Az első fokozat elrendelésére november 15-én került sor, ettől az időponttól állandó készenléti rendszer működik a téli hómunka irányítására – mondta a logisztikai vezető, aki folytatva a gondolatsort elmondta: a második fokozat elrendelésére akkor kerül sor, amikor a meteorológiai havazást, jegesedést jelez előre, ilyenkor preventív sószórás történik.

– A harmadik fokozat már a hóekéket is beveti a társaság, valamint a fő közlekedési útvonalak síkosság mentesítése történik. A negyedik fokozat elrendelésére pedig akkor kerül sor, amikor a hóréteg vastagsága meghaladja a 30 centimétert. Ez esetben a társaság saját gépein kívül, alvállalkozókat is képes bevonni a munkálatokba a Netta-Pannonia Kft.

Horváth Balázs, a Pannonia cégcsoport vezetője hozzátette: a Vár utcai telephelyen közel 600 tonna sőt, 350 tonna dolomitot és 12 tonna környezetbarát kálcium-karbonátot halmoztak fel az utak síkosság mentesítési feladatainak ellátásához.

A tájékoztatót követően Dénes Sándor polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár társaságában a cég gépparkját is bemutatták, melyek között hótoló járművek, illetve a járdák és terek tisztítására alkalmas hófúvó berendezések is vannak. Emellett persze kézi erővel is végzik majd a hóeltakarítást.

– Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyították, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő társaság tökéletesen el tudja látni a téli hóeltakarítási munkálatokat – mondta Dénes Sándor polgármester, aki hozzátette: arra kéri a társaság vezetőit, hogy a hegyi utak takarításáról se feledkezzen meg.Cseresnyés Péter államtitkár a szemle során arról beszélt, hogy a Netta-Pannonia Kft-nél közel 200 ember dolgozik, a cég a hulladékszállítás mellett, a virágosításért és a hóeltakarításért is felel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!