Nagykanizsa

2016.02.10. 12:56

Kalandtúra vagy tortúra a házasság?

Nagykanizsa – A házasság kalandtúra vagy tortúra? Erről is szót ejtenek a meghívott előadók a Szent József Római Katolikus Plébánia által szervezett házasság heti programsorozatban.

Horváth-Balogh Attila

Az egyúttal az ökumenét is megvalósító sorozat első eseményére hétfőn 17 órakor került sor az adventista imaházban, ahol Mayor Márta Lídia a „Kereszténység, mint értéktöbblet a házasságban" címmel tartott előadást.

A kép Rajna Tibor és Erika házasságkötésekor készült, akiket Váron István atya adott össze. A mostani rendezvénysorozat a házasság fontosságára mutat rá, illetve arra, hogy mitől működhet jól
Fotó: Balogh Krisztián

– Első alkalommal szerveztük meg a házasság hetének rendezvénysorozatát, hagyományteremtő szándékkal – bocsátotta előre Váron István plébános, aki azt mondta: a házasság hete célja, hogy kicsit ellensúlyozza a Valentin-nap „őrületét", amikor egy napig nagyon szeretjük egymást, miközben igazából egy életen át így kellene lennie. – Ennek keretében ma 17 órakor filmvetítésre várjuk a házasokat, jegyben járókat és  szerelmeseket a református gyülekezeti házba, ahol a Tűzbiztos házasság című amerikai drámát nézhetik meg. Pénteken 17 órakor a Jézus Szíve római katolikus templomban házaspárok keresztútjára kerül sor, szombaton 15.30-tól pedig várhatóan 19 óráig a Kaposszerdahelyen élő házaspár, Balázs László és Beáta tart előadást és fórumot „A házasság kalandtúra, vagy tortúra?" címmel a Szent József Plébánián. László és Beáta 18 éve házasok, két gyermekük van. Olyan kérdésekre próbálnak választ adni, mint hogy miért van ennyi válás, hogyan működhet jól a házasság, és mi mit tehetünk ezért? A házasság hete záróeseménye vasárnap 18 órakor a szerelmesek miséje lesz a templomunkban áldással, tanúságtételekkel. A gyermekfelügyelet mindenhol biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!