Nagykanizsa

2016.09.22. 14:23

Kanizsai segítséggel juthat el Dél-Zalába a roma lecsó

Nagykanizsa – Teleki László országgyűlési képviselő tárgyalásokat folytatott Cserdi „csodatévő” polgármesterével.

Horváth-Balogh Attila

A médiában gyakorta e jelzővel illetett Bogdán László mintaértékű mezőgazdasági programot valósított meg a roma közfoglalkoztatottak bevonásával. Ennek eredményeként önellátó lett a település, sőt, a megtermelt zöldségekből már bőven jut értékesítésre is. Az elkövetett bűncselekmények korábbi magas száma pedig minimálisra csökkent.

Bogdán László, Várnai Anna és Teleki László
Fotó: Nagykanizsai Roma Önkormányzat

– Bogdán Lászlóval régi ismerősöm, a pécsi roma lakásétterem ötletgazdája, Várnai Anna hozott össze – mondta el Teleki László. – A tárgyalások során megállapodtunk abban, hogy a nagykanizsai roma szervezetek tudnak segíteni a cserdi önkormányzatnak a termékek, így például a tradicionális roma lecsó (melynek a gyártása most indul meg egy jelentős beruházás, gyártósorépítés révén) dél-zalai értékesítésében.

Hozzátette: Bogdán László szakmai támogatásáról biztosította, ha esetleg Dél-Zalában is elindulna valamelyik településen egy kifejezetten romáknak meghirdetett mezőgazdasági program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!