Kapcsolat a múlt és a jelen között - QR-kódot kapnak az emléktáblák Nagykanizsán

2016. április 14., 16:53 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa – Több mint egy évtizeddel ezelőtt helyezték ki az első márványtáblát Tarnóczky Attila helytörténész kezdeményezésére a belváros régi épületeire. Csütörtöktől viszont már a világhálóval is összeköttetésben állnak a táblák.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Úgynevezett qr kóddal látják el a belváros régi épületeire kihelyezett márványtáblákat. Csütörtökön az első kis bélyeget Tarnóczky Attila ragasztotta fel a Fő út 9. szám alatti Weiser-házra, ami 1885-ben épült.

Miután Tarnóczky Attila felragasztotta a QR-kódos matricát, meg is tisztította a 13 évvel ezelőtt elsőként felhelyezett táblát
Fotó: Szakony Attila

– Tarnóczky Attila helytörténész kezdeményezésére 120 márványtábla került ki a város régi épületeire, melyeken néhány mondat szerepel az épületekről – kezdte Czupi Gyula, a városi könyvtár igazgatója, aki hozzátette: a kanizsai helytörténész természetesen sokkal több információval bír az épületekről, ami a holmi.nagykar.hu oldalon eddig olvasható volt. – Az okoskészülékek és a qr kód segítségével mostantól bárki elolvashatja ezeket az érdekes információkat, így közvetlen kapcsolat alakulhat ki az épületek és a hozzájuk kapcsolódó információk között.

A könyvtár igazgatója egy felhívást is közzétett. Mint mondta: a többi qr kód matricát bárki felhelyezheti a márványtáblákra. A vállalkozó kedvűek a városi könyvtárban jelentkezhetnek.

Pásztor András

2016. április 14., 16:53 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...