Nagykanizsa

2016.06.07. 14:19

Kezdődik a kertszemle

Nagykanizsa – Jövő héten elindul a „Legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei című országos versenyre nevezett nagykanizsai kertek szemléje.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Tóth Nándor alpolgármester és dr. Szabados Gyula, a program helyi koordinátora sajtótájékoztatón jelentette be kedden. Az alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a versenyt a karcagi alpolgármester, Kovács Szilvia indította útjára 2013-ban, s ötlete mára országos mozgalommá terebélyesedett. Pozitívumai közt említendő az önellátásra ösztönzés, az egészséges termékek iránti igény erősítése, valamint a közösségépítés. Kijelentette: Nagykanizsa a „Legszebb konyhakertek" mozgalom dunántúli bástyájává nőtte ki magát az elmúlt években. Azt már dr. Szabados Gyulától hallottuk, hogy idén 79 kertet neveztek Nagykanizsáról gazdáik a megmérettetésre. Örvendetes fejlemény, hogy a közösségi kertek száma évről-évre nő, ezúttal 7 óvoda és két társasház vesz részt a versenyben.

Hozzáfűzte, a jövő héten induló kertszemléket szakértő zsűri végzi, melynek rajta kívül tagja még Nemes Anna, Kálovics Andrea, valamint Németh-Konrád Cecília.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!