Nagykanizsa

2016.09.18. 12:52

Kis kocka parizerért sok kutyapuszi dukál

A négylábúak nevelésének kulcsa az apró jutalomfalatokban és a gazdi nagy türelmében rejlik.

Szabó Zsófia

A Récsei úti ebképző pálya füvét jó ideig nem kell lenyírni. Szombaton ugyanis több száz kutyatappancs a földbe döngölte a dús gyepet.

Stramm staffordshirek, dögönyöznivaló boxerek, jámbor rottik és huncut keverék kutyusok tucatjai érkeztek az ország minden tájáról az immár negyedik alkalommal rendezett baráti találkozóra és tréningre.

Acapella, a kilenc hónapos cane corso hölgy gazdijával, Szentesi Viktóriával és  büszke édesapjával, Aragonnal érkezett a kutyás találkozóra

A kutyajó, színes programokban bővelkedő napon munka- és versenykutyákban, de kedvtelésből tartott ebekben is gyönyörködhettek az érdeklődők.– A rendezvény célja, hogy ráirányítsuk a gazdik figyelmét a felelős állattartásra - mondta Bognár Attila, a szervező Kanizsai Kutyás Szabadidő - és Sportegyesület elnöke.

– Így arra is, minél kisebb korban kezdjék el tanítani a kedvenceiket.Többek közt engedelmességre, mert ezáltal elkerülhetők lennének az olyan esetek, amikor kutya emberre támad. A szakértő szerint ahhoz, hogy „kezesbárány” legyen a jószág, kis kocka husi és a gazdi kitartása szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!