Nagykanizsa

2016.08.24. 12:32

Kisvasutas kirándulás és balatoni hajózás

Nagykanizsa – Közel háromszáz kilométert töltöttek kerékpárjaik nyergében a Rozgonyi-iskola diákjai. A Zala-Somogy megyei határszél nevezetességeit fedezték fel.

Benedek Bálint

A fiatalok körében a népszerű túrát már nyolcadik alkalommal szervezte meg az intézmény. Jeszenői Csaba igazgató elmondta: a programok összeállításánál mindig arra törekedtek, hogy olyan helyeket mutassanak meg a fiataloknak, melyek nem feltétlenül szerepelnek a turisztikai térképeken, ám a maguk nemében páratlan természeti és kulturális kincseket rejtenek.

– A gyerekek a szünidő ellenére szívesen csatlakoznak a csapathoz, ezt azt jelentheti, hogy van varázsa a tábornak – fogalmazott Jeszenői Csaba. – Pedig némi kötelezettséggel is jár, ugyanis az adott úti célokból előzetesen fel kell készülniük. Amikor elérjük a települést a fiatalok számolnak be annak történetéről. Bár az interaktív előadások lazák, mégis arra ösztönzik őket, hogy a jövőben mielőtt bárhova is utaznának a világban, mindig körültekintő alapossággal járjanak el.

A túra ezúttal Marcaliba vezetett, majd öt nap alatt a környéken kerékpározott a csapat. Jeszenői Csaba és kollégái, Böröcz Zsolt valamint Jaskó Veronika több különböző hosszúságú kört jelölt ki. A leghosszabb 79 kilométer volt, ám a felsősöknek meg sem kottyant a tekerés, pedig számtalanszor eső is nehezítette az előrehaladást.

– Olyan falvakon haladtunk át, amiről korábban azt sem tudtuk, hogy létezik – mesélte Vörös Vanda Boglárka, Vörös Marcell, Kertész Noémi, Kertész Milán, Szokol Liliána és Szokol Evelin.

A fiatalok kiemelték a mesztegnyői kisvasutas kirándulást, a balatoni hajózást valamint a keszthelyi Festetics-kastély udvarán tett látogatást. Ezen kívül még 41 településen hajtottak végig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!