Nagykanizsa

2016.09.20. 16:27

Kiszely Zoltán: Brüsszel tovább dolgozik a kvótán

Nagykanizsa – Taktikát váltott Brüsszel, sok apró jogszabály segítségével, „lopakodva” dolgozik a kötelező betelepítési kvóta megvalósításán – mondta tegnap Kiszely Zoltán politológus, aki Cseresnyés Péterrel tartott lakossági fórumot.

Pásztor András

A Honvéd Kaszinóban rendezett fórumon Cseresnyés Péter államtitkár, parlamenti képviselő úgy fogalmazott: a kvóta ellenes népszavazás sorskérdése az országnak, sőt Európának is és remélhetőleg olyan folyamatot indít el, ami a többi tagországot is ráébreszti a migráció helyes kezelésére.

– Noha az elmúlt egy évben némileg finomodott, változott az unió hozzáállása a kérdéshez, arról azonban nem tettek le a nyugat-európai államok, hogy olcsó munkaerőt telepítsenek a kontinensre – fogalmazott Kiszely Zoltán politológus, aki hozzátette: a kötelező kvóta elleni népszavazás eredménye nem csak a magyar kormánynak ad világos felhatalmazást, de felnyithatja más európai országok polgárainak szemét, akik aztán  nyomást tudnak gyakorolni  saját kormányaikra. Ezért is fontos, hogy sokan menjenek el és nemmel szavazzanak  október 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!