Nagykanizsa

2016.05.04. 13:26

Kívül-belül megújul a kanizsai ravatalozó

Nagykanizsa – Kívül és belül is megújul a városi temető ravatalozója. A közel 57 millió forintos beruházással várhatóan szeptemberre végeznek.

Pásztor András

A nagykanizsai köztemetőben lévő ravatalozó felújítását már évek óta tervezte az önkormányzat, az 1930-as években felállított épület állapota ugyanis egyre rosszabbá vált.

– Tíz évvel ezelőtt a ravatalozó tetőszerkezetét sikerült felújítani, ám azóta egy belső meszelésen kívül nem igazán történt rekonstrukció – mondta Tóth Nándor alpolgármester, aki jelezte: az önkormányzat a kiskanizsai ravatalozó 2014-es felújítását követően határozta el a Tripammer utcai temetőben lévő ravatalozó átfogó megújítását.

Horváth István  vakolópuskával viszi fel a speciális anyagot

Mint megtudtuk: a beruházás keretében az épület külső homlokzatát egy speciális szárító vakolattal látják el, s ezzel párhuzamosan egy szivárgás elvezető rendszer is kiépül. A ravatalozó belső tere is megújul, selyemszínű padlóburkolatot kap, s mindkét oldalon új, tölgyfa ülősor kerül kialakításra, ami alatt úgynevezett infraszőnyeg biztosítja majd a meleget.

– A ravatal alapja fekete gránit lesz, erre kerül a fehér márványtömb – folytatta az alpolgármester, aki hozzátette: az épület modern üveg nyílászárókat is kap, illetve a ravatalozó előtti térburkolat is megújul. – Emellett a teljes villamos hálózat is felújításra kerül, illetve a csapadékvíz elvezetést is megoldja a kivitelező. A munkálatok előreláthatólag szeptember elejére befejeződnek, de nem kizárt, hogy előbb is át tudjuk adni a ravatalozót.

Az alpolgármester jelezte: nemrég a sánci városrészben lévő ravatalozó villamos hálózata is megújult, s rövidesen a korpavári ravatalozó tetőszerkezetét is megjavítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!