Könyvtárnyitogató Nagykanizsán

2016. augusztus 08., 16:23 szerző: Szabó Zsófia fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa – Esőtánccal, kabaréműsorral és több újdonsággal fogadta hétfőn az olvasókat a Halis István Városi Könyvtár.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A bibliotéka Kálvin téri főépülete a tíznapos nyári szünet után újra nyitva áll a könyvtárlátogatók előtt. Mindezt nagyszabású, kulturális műsorral színesített „villámcsődülettel” adták hírül az olvasóknak. Az intézmény előtt tartott rendezvényen a Magic Ritmo kanizsai tánccsoport ifjú tehetségei és Antal Gergő, a Honvéd Kaszinó Diákszínpadának tagja is fellépett. Ám nem csak könnyed előadással, számos újdonsággal is készült a „szezon nyitóra” az intézmény csapata.

– A közelmúltban új, az olvasók tájékozódását segítő táblarendszert építettünk ki a különböző részlegekben – jelezte Czupi Gyula könyvtárigazgató, aki hozzátette: színes és díszes feliratokkal, valamint kanizsai vonatkozású rajzokkal ellátott táblákat helyeztek ki a polcok elé.

– A kézikönyvtári állományt pedig átalakítottuk – fűzte hozzá.

A Magic Ritmo kanizsai tánccsoport mini korosztályának növendékei, Szi Csenge (balról), Vörös Luca, Szokol Lara, Horváth Dorina akrobatikus elemekkel tűzdelt esőtáncot adott elő a könyvtárnyitás alkalmából tartott villámcsődületen

Czupi Gyula ennek kapcsán elmondta: a helyben kölcsönözhető dokumentumok számát „leapasztották”, mivel az olvasók zöme inkább az internetet részesíti előnyben, ha információkeresésről van szó. Így a könyvtár számítógéprendszerét a korábbinál nagyobb helyre, az épület második emeletére költöztették. Ahol, ezt megelőzően még a helyben használható kötetek kaptak helyet.

Ezek mellett, az ötkarikás játékok kapcsán, új netes bloggal is meglepték a könyvtár látogatóit. Az oldalon – sok más mellett – az elmúlt évtizedek olimpiáiról szóló könyv ajánlók és írások találhatóak.

Az olvasók ugyanakkor idén nyáron leginkább a romantikus regényeket és a krimiket keresik leginkább. Ez derült ki az elmúlt időszak kölcsönzési statisztikáiból. Ahogy az is, júliusban, augusztusban jobbára a családok keresték fel az intézményt.

A kanizsai Balázs Beatrix rendszeresen jár leányával, Horváth Dorinával könyvtárba. A harmadikos kisdiák rajong a könyvekért. Bár édesanyjától eltérően ő nem a lovakról szóló kötetekért rajong.

– A mesekönyvek a kedvenceim – csacsogta a harmadikos kislány. – De a kötelező olvasmányok, a Vuk és a Lassie is nagyon izgalmas volt.

 

Szabó Zsófia

2016. augusztus 08., 16:23 szerző: Szabó Zsófia fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...