Nagykanizsa

2014.07.30. 14:35

Közel kilencvenezer a gyűjtőládákban a megégett figyeházi kisfiú megsegítésére

Nagykanizsa - Szerdán került sor a Kondricz Bence megsegítése érdekében 4 zalai charity shop-adományponton kihelyezett adománygyűjtő ládák felnyitására.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról már korábban beszámoltunk, még februárban szenvedett súlyos égési sérüléseket a 3 éves, fityeházi Kondricz Bence, aki egy családi disznóvágás során esett bele a forró abalébe. Testének nagy felülete megégett, ezért bőrátültetésekre volt szükség. Gyógyíttatása költségeinek előteremtése érdekében az egész falu, sőt, a megye is megmozdult.

Takács Dani, a charity shopok kitalálója és Novák Antalné, a Fityeház Fejlődéséért Közalapítvány elnöke a 4 üzlet urnáival (Fotó: Szakony Attila)

- Számos felajánlás érkezett, segítségünkre sietett a 7mérföld Közhasznú Nonprofit Kft. és az általa létrehozott Charity Shop Közösségi Boltok hálózat is- mondta el a nagykanizsai adományponton megrendezett szerdai eseményen Novák Antalné, a Fityeház Fejlődéséért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke. A nagykanizsai, zalaegerszegi, nagyatádi és zalaszentgróti adománypontokon gyűjtőurnákat tettek ki, melyekbe az üzletekbe betérők adományokat helyezhettek el. Ezt az akciót most lezártuk, és az urnákat felnyitottuk. Összesen 86 ezer forint gyűlt össze, ami szép eredmény.

Azt már Takács Balázs programfelelőstől tudtuk meg, hogy az adománypont-hálózat a bevételének 10 százalékát is felajánlotta, sőt, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház közreműködésével jótékonysági előadást is szerveztek, így az összegyűlt adomány ezekkel a bevételekkel kiegészült, így összesen negyedmillió forinttal tudnak hozzájárulni a kisfiú további gyógykezeltetéséhez.

Az urnás gyűjtés keretében egyébként a legtöbb pénz, 27 ezer forint Nagykanizsán gyűlt össze, ezt követi a zalaszentgróti üzlet 26 ezer forinttal, Nagyatádon közel 17 ezer, Zalaegerszegen pedig 15.600 forint volt az urnában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!