Nagykanizsa

2016.08.25. 12:58

Közel száz év után eltűnnek a városból a henger alakú hirdetőoszlopok

Nagykanizsa - Többek közt erről is döntött csütörtökön a képviselő-testület.

Pásztor András

Az amúgy sem sok napirend közül csupán a fenti témában volt véleménykülönbség. Horváth Jácint (DK) képviselő nem értett egyet a régi hirdetőoszlopok szanálásával, helyette inkább azok felújítását javasolta. Gábris Jácint (Jobbik) amellett kardoskodott, hogy a jó állapotban lévő oszlopokat mentse meg, vagy újítsa fel az önkormányzat. Balogh László (Fidesz) ugyanakkor azt kérte a képviselő-testülettől, hogy legalább egy oszlopot mentesenek meg az utókor számára, a múzeum segítségével.

A közgyűlés végül az oszlopok bontása mellett döntött, már csak azért is, mert mint elhangzott: a meglévő ingyenes plakátragasztó helyeket a kanizsai lakosság szinte egyáltalán nem használja, az oszlopokon leginkább szórakozóhelyek hirdetései láthatók. A hirdetőoszlopok környezete ugyanakkor rendezetlen, így a városképet is rontják.

A megtárgyalt napirendi pontoknál sokkal érdekesebbnek bizonyultak a képviselők által feltett kérdések. Az ellenzéki városatyák mindegyike a Modern Városok Program kanizsai beruházásai felől érdeklődőtt, konkrétan azt kérdezték a  polgármestertől, hogy van-e tudomása valamelyik projekt visszavonásáról. Dénes Sándor válaszában jelezte: ilyesmiről hivatalosan nincs tudomása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!