Nagykanizsa

2015.05.27. 18:59

Közgyűlés Nagykanizsán - Minimális százmillió

Nagykanizsa - Az idei út- és járdafelújításokról s önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetői pályázatáról döntött csütörtökön a közgyűlés.

Pásztor András

A közgyűlés elején letette az esküjét Baj József, az Összefogás Nagykanizsáért Egyesület elnöke, aki a közelmúltban elhunyt Marton István helyét foglalhatta el a testületben. Az új képviselő munkájához elsőként Dénes Sándor polgármester kívánt sok sikert.

A napirendek közül csupán egy téma, az idei évre tervezett út- és járdafelújítások listája váltott ki vitát, jóllehet abban egyetértettek a képviselők, hogy a rendelkezésre álló 100 millió forint elenyésző a valós igényekhez képest. Ami biztosnak tűnik, hogy az idén sor kerül az Alkotmány utca részleges járdafelújítására, a Kisrác utca út- és járdafelújítására, a Dózsa György utcán buszváró és gyalogátkelőhely létesítésére, illetve kerékpárút építésére a Csengery utcán.

A téma kapcsán dr. Fodor Csaba (MSZP) a Pivári utca felújítását, míg Gábris Jácint (Jobbik) az Alsó-Szabadhegyi út megépítését szorgalmazta. Bizzer András (Fidesz) ugyan elismerte e két szakasz felújításának, megépítésének fontosságát, de megjegyezte, hogy a város eddig egy évben sem költött ennyi pénzt erre a feladatra, mint az idén.

A közgyűlés zárt ülésen döntött a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. és a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezetőinek személyéről. Utóbbi társaság élére Bilicz Csabát nevezték ki, míg a városüzemeltető cég vezérigazgatójának Fitos Istvánt választották öt esztendőre.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!