Nagykanizsa

2016.07.09. 16:40

Kutyabajuk biztos nem lesz - Állatvédő táborozók Nagykanizsán

Nagykanizsa - A négylábúak gondozásából is jócskán kiveszik majd a részüket azok a gyermekek, akik az elkövetkezendő hetet az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület nyári táborában töltik. Nem csak a környékről, az ország távolabbi településeiről – Budapestről, Esztergomból – is szép számmal érkeztek fiatalok a vakációs program „bázisára”, a kiskanizsai kemping környékére.

Szabó Zsófia

– Amint beköltöztek az első táborlakók, már-is megkérdezték, mikor mehetnek kutyát sétáltatni – nevetett Maros Sándorné, a szervező egyesület titkára, hozzátéve: nem csak kényeztetni fogják a menhely kis lakóit a táborozók. A felelős állattartásról is újabb ismereteket, tapasztalatokat szerezhetnek.Ezenkívül solymászbemutató, közös főzések és kézműves foglalkozások is színesítik majd az ifjak mindennapjait. Közülük többen el sem tudják képzelni a nyarat az állatvédőtábor nélkül: mint a tizenhárom éves Szólák Dávid. A fiatalember ötödször döntött úgy, hogy a gazdi nélkül maradt állatokat pátyolgatja.

– Saját kutyám, Berci, otthon vár – árulta el a fiú, aki legjobban azt a programot várja, amikor a menhely pártfogoltjaival túrázni mehet.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!