Nagykanizsa

2014.07.23. 13:36

Kutyákkal táboroztak a fiatalok

Nagykanizsa - Az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület idén is megszervezte az Ifjú Állatvédők Országos Táborát, ahová 10 és 18 év közti fiatalok érkeztek.

Pásztor András

Az idén Ausztriából, Budapestről, Oroszlányból, Kaposvárról, Keszthelyről és természetesen Nagykanizsáról jöttek a kutyázni vágyó fiatalok, összesen tizenheten.

A tábor lakói alapvetően az állatotthon kutyáival töltötték az időt, a szervezők szerint ugyanis a hangsúly a kutyázáson volt.

Forrás: „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület

A fő cél az, hogy gyerek és kutya minél közelebb kerüljenek egymáshoz – mondta Maros Sándorné táborvezető, aki hozzátette: a tábor ideje alatt a gyerekek megtanulták a kutyák gondozását, nevelését, de az Állatvédelmi Törvény fontosabb passzusaival is megismerkedtek. – Ehhez a feladathoz nyújtott segítséget a Rákospalotai Akela Kutyaiskola vezetője, aki 2002-től éveken át táborozóként járt Nagykanizsára. Ma már rendőrtisztnek tanul és szabadidejében régi szerelmével a kutyák oktatásával foglalkozik. Ő és a kutyaiskola 3 tagja elméleti oktatást tartottak, illetve saját kutyáikkal a gyakorlatban is bemutatták az általuk elmondottakat.

Az utolsó napon az ügyességi verseny és a tesztkérdések összesítése alapján kiderült, hogy mindenkit megillet az ifjú állatvédő megszólítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!