Nagykanizsa

2016.12.01. 12:15

Lámpa-keringő a Csengery úton

Nagykanizsa - A lakóknak bosszúságot, az áramszolgáltató szakembereinek pedig sok munkát okozott két rakoncátlankodó, utcai lámpa

Szabó Zsófia

Bő hónapja nem világított két köztéri lámpa a Csengery út 117/11-ben lévő házak környékén, ám az áramszolgáltató jó ideig nem orvosolta a problémát – állították még a hét elején az ott élő emberek közül többen. Azóta viszont helyreállt a rend.

Szerkesztőségünket a sorház egyik lakója, Zakó Mária kereste fel még hétfőn. Elmondása szerint ugyanis - akkor - az otthona előtt és mögött lévő utcai lámpák nem világítottak.

- Minden bizonnyal kiégtek – mondta Zakó Mária. – Ámbár az egyik néha-néha felvillan, de nem hosszú ideig marad így. Hamarosan újra vaksötétség lesz az utca azon szakaszán, ahol élünk. Mindössze az ablakokban elhelyezett karácsonyi fényfüzérek adnak némi világosságot – tette hozzá. Hangot adva egyúttal annak is – több szomszédjával közösen – hogy emiatt félve közlekednek, amint besötétedik.

- Természetesen jeleztük a szolgáltatónak a problémát – vette át a szót a szintén ott élő Balázs Csabáné. – A hét elején ki is jöttek ellenőrizni, láttam a szakembereket.

A háttérben látható lámpatest hetekig „rendetlenkedett”, ám a szolgáltató orvosolta a problémát a Csengery út érintett részén, aminek a lakók, köztük Balázs Csabáné (balról), Zakó Mária és Balázs Izabella nagyon örülnek

Fotó: Szakony Attila

- Jómagam is telefonáltam több alkalommal emiatt – fűzte hozzá Zakó Mária. – Ellentmondásos válaszokat kaptam: egyszer azt mondták kijavították, másszor pedig, hogy hamarosan nekilátnak. Ám nem történt semmi – summázta.

A lakók kedden elmondták azt is: az utcában található másik két lámpatest ugyan rendesen működik, ám a LED-es izzók a külvégen található szakasztól távol esnek, a fényük odáig már nem jut el.

 

Lapunk felkereste az ügyben a szolgáltatót. Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője szerdán közölte: a Csengery út érintett szakaszán a közvilágítás áramellátását biztosító földkábel javítására, részben kiégett fényforrások cseréjére is szükség volt. A beavatkozásokat követően immár minden lámpa rendben működik. A meghibásodást – mint Varga Ivett elmondta - szeptember 21-én jelentették a szolgáltatónak a lakók. Ezt követően el is végezték munkatársaik a biztosító aljzat cseréjét. Ezután a teljes szakaszon működött az utcában a közvilágítás.

-  Pár nap múlva azonban újabb hiba keletkezett, amit aznap el is hárítottak kollégáink, ugyanakkor kiemelten figyeltük ezt a hálózati szakaszt, mivel megismétlődött a probléma – így a sajtószóvivő.

Azonban ismét újabb „csavar” jött. Egy hónappal később, október végén, újabb hibák keletkeztek. Ezek végleges megszüntetéséhez, a normál üzemállapot visszaállításához a szakemberek egy másik transzformátorról látták el energiával ezt a közvilágítási kábelszakaszt. A világítás-probléma ezáltal ugyan megszűnt, de egyedi lámpahibák mégis keletkeztek – 2 lámpa kiégett, egy „pislákolt”. Erről számoltak be a lakók újságunknak.

A szolgáltató kedden azonnal kijavította a hibát. Viszont a Csengery út 117-ben élők ezután is azt állítottak: ugyan az egyik lámpa rendesen ég, a másik viszont a csere után sem.

Panaszukat ismét továbbítottuk az E.ON-nak. A szakemberek ezúttal is felmérték a problémát, a hibát pedig rögtön ki javították: kicserélték a lámpatestben lévő összes alkatrészt.

Az utcában azóta minden lámpatest megfelelően működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!