Nagykanizsa

2016.08.24. 12:41

Látványos koreográfiákkal készül a SZKES

Nagykanizsa – Új, lendületes koreográfiákat tanulnak a fiatalok a Honvéd Kaszinó SZKES Tánccsoportjának táborában.

Benedek Bálint

A hagyományos vidám tréningeken a következő év látványos gyakorlatait találja ki Szécsényiné Kápolnás Edina a klub vezetője. Ennek tökéltesítésében két koreográfus, Simon Viktor és Török Eszter segít. Az 50 fős társaság lelkes, s igyekeznek minél előbb felvenni a ritmust, hisz’ mindannyiuk érdeke, hogy gördülékenyen menjen a munka.

– Ezt a szezont a kettősség jellemzi, hisz’ némi kihagyást követően néhány korcsoporttal visszatérünk az International Dance Federation szövetséghez – mondta Szécsényiné Kápolnás Edina. – De lesznek olyan táncosaink, akik a Magyar Látványtánc Szövetség versenyein indulnak majd.

A „szkesesek” új kihívásként tekintenek a váltásra, ennek megfelelően a tőlük megszokott extrán látványos gyakorlatokkal indulnak a szezon nemzetközi versenyein.

– Különféle történetek elevenednek meg – tette hozzá a vezető. – Táncra perdülnek a matrózok és a kolibrik, míg egy csoport a tengerek élővilágába repíti el a nézőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!