Nagykanizsa

2016.05.25. 15:23

„Megfőzték” a polgármestert is

Nagykanizsa – Olyan önfeledten és aktívan buliztak tegnap az ezüstkorú hölgyek és urak a Csónakázó-tónál, hogy a föld is beleremegett.

Szabó Zsófia

Félreértés ne essék, nem illegális parti miatt jöttek össze a városi- és a környékbeli idősek. A kanizsai önkormányzat szervezte meg számukra – immár ötödik alkalommal – a rendhagyó majálist. Nem is akárhogyan szólt az invitálás. A finom ételek, a színes programok több mint négyszáz idős embert csábítottak a rendezvényre.

Egymást is szórakoztatták a szépkorúak, hiszen szinte mindegyik nyugdíjas dalos-táncos klub, egyesület pódiumra lépett.

– Mindnyájan tanulhatunk az idősektől – mondta Dénes Sándor polgármester –, ahogy a gondjaik ellenére vidáman és aktívan élik életüket. Majd azt is hozzáfűzte, hogy a legjobb ételeket is tapasztalt kezek készítik: amikből szintén nem volt hiány a majálison. – Engem mindnyájan megfőztek – nevetett a polgármester.

A rutinos szakácsok össze is csaptak a főzőverseny során: a babosrépától, a marhapörköltig, sokféle ínycsiklandó étel rotyogott az üstökben.

– Ahogy mi készítjük a pörköltet, úgy nem tudja más. Így biztosak vagyunk abban, hogy megnyerjük a szakácsviadalt – jegyezte meg Marczin Jenőné, a Bajcsai Nyugdíjas Klub tagja.

– Mindegy, végül ki lesz a bajnok, úgyis elfogy az összes étel – fűzte hozzá hahotázva a szomszédos kondér mellől dr. Kékesi Jenő, a kiskanizsai Szépkorúak Klubja képviseletében. – A legfontosabb, hogy egy nap erejéig elfeledhetjük a problémákat és új ismeretségekre tehetünk szert – summázta végezetül.

A szenior szakácsbajnok címet és az ezzel járó kupát végül a bajcsaiak nyerték, ám a többi csapat sem szomorkodhatott, ugyanis az összes kondérból elfogyott az étel.

Kellett is az energia a mulatozáshoz, hiszen a több száz szépkorú kora estig szórakozott a Zöld tábor területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!