Nagykanizsa

2012.08.02. 07:22

Megtapasztalta a békétlenséget

Nagykanizsa – Angol nyelvtanárok részére meghirdetett két hétig tartó módszertani továbbképzésen vett részt júliusban Belfastban Szemmelveisz Ildikó, a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Zsigmondy- Széchenyi Tagintézmény pedagógusa.

Horváth-Balogh Attila

Az angol szakos tanár pályázat útján utazhatott Észak-Írországba az Európa Bizottság Egész életen át tartó tanulás (Lifelong Learning Programme – LLP) című programja keretében. A módszertani ismereteken túl a tanulmányút során a résztvevők megismerhették az ír, észak-ír történelmet, az ottani politikai rendszer kialakulását, az oktatást, valamint az ír helyzetet a kultúra, a modern irodalom, és filmművészet tükrében. A politikai közállapotokba az Orange Fest felvonuláson és az úgynevezett Mural Tour-on (mely során megtekintették a protestáns és a katolikus városrész között húzódó falra rajzolt falfestményeket) kóstolhattak bele.



A nagykanizsai tanárnő szerint félelmetes volt megtapasztalni a ma is meglévő békétlenséget. Mindezeken túl természetesen kulturális kirándulásokat is tettek Dublinban, az Ulster Néprajzi és Közlekedési Múzeumban, a Titanic emlékmúzeumban és az úgynevezett Giant´s Causeayn. Utóbbit óriások útjának hívják, mert vulkánkitörésből visszamaradt, hatalmas bazaltképződmények alkotják. Szemmelveisz Ildikó szerint valamennyi kollégája nevében kijelentheti: felejthetetlen, egész életre szóló élményekben volt részük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!