Nagykanizsa

2016.09.14. 13:34

Molnár Flóra: A gimnazista olimpikon

Nagykanizsa – Dénes Sándor polgármester tegnap irodájában fogadta Molnár Flórát. Az ifjú úszó a riói olimpián 50 méter gyorsúszásban 25. lett.

Benedek Bálint

– Büszke Nagykanizsa arra, hogy egy gimnazista olimpikonja van – mondta köszöntőjében a városvezető. – Rengeteg edzés és lemondás kellett ahhoz, hogy a kivételesen jó eredményeket elérje a sportoló. A szakmai stábnak, Polgár Sándor edzőnek is áldozatos munkája van abban, hogy eljuthatott Rióba.Ez alkalomból a mester és a tanítványa díszoklevelet vehetett át Dénes Sándortól.

Mint ismert a kanizsai Dél-zalai Vízmű SE tehetséges úszója, a 18 éves Molnár Flóra az 50 méteres gyorsúszásban remek teljesítménnyel 90 vetélytársa közül az előkelő 25. helyen végzett.– A Facebook-on keresztül láttam, hogy egész Nagykanizsa egy emberként szurkolt, jól esett – mesélte Flóra. – Sok emlék maradt meg, ezek közé tartozik a nyitóünnepség is, ahol szívet formáltam a kezemből, így köszönve meg a felém áradó szeretet.

A 18 éves lánynak nagyon hiányzott a medence széléről az edzője, Polgár Sándor, aki immár tíz éve foglalkozik vele. A tréner személyre szabott szakmai tanácsai mindig segítették átlendülni a holtponton.Flóra viszont már előre tekint: novemberben a rövid pályás országos bajnokságon bizonyítana Százhalombattán. S négy év múlva, akár Tokióban újra rajtkőre állna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!