Nagykanizsa

2014.04.06. 15:10

Motoros áldás Nagykanizsán

Nagykanizsa - Szombat délelőtt került sor a H-Turul Motoros Klub hagyományos szezonnyitó miséjére és motoros áldására.

Horváth-Balogh Attila

A Felsőtemplomban tartott szentmise után Fliszár Károly főesperes Szent Kristóf, az utazók védőszentje közbenjárását kérve a Deák téri parkolóban áldotta meg a motorosokat és azok kétkerekű paripáit. Mint azt Bolla Ferenc, a klub vezetője elmondta, fontos számukra az egyházi ceremónia, mert így azzal a hittel vághatnak neki a szezonnak, hogy az égiek védelmét élvezve nem kerülnek bajba. Az idei eseményre meghívták a szintén helyi Koppány Motoros Klub tagjait is, így körülbelül százan részesültek az áldásban. A H-Turul idei terveiről pedig megemlítette: többek közt Szlovéniába, Görögországba túráznak majd.

Azt is hozzátette: a szezont a mise és az áldás után máris egy kis motorozással kezdték. A Kis-Balatont járták körbe szebbnél szebb kétkerekű paripáikkal, miközben állomásokon néhány pecsétet is be kellett gyűjteniük. A távot sikeresen teljesítők jutalma egy jó túra és egy korsó sör volt.

Fliszár Károly főesperes osztotta az (égi) áldást a motorosokra, képünkön Musztács Imrére  (Fotó: Szakony Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!