Nagykanizsa

2016.02.15. 13:22

Négy fiatal vehette át a nemzetközi búvárigazolványt

Nagykanizsa – Négy fiatal vehetett át nemzetközi búvárigazolványt hétfőn annak a kiállításnak a keretében, mely a Zsigmondy tagintézmény vízi táborát népszerűsítette.

Pásztor András

Moravcsik Stella, Csonka Norbert, Kovács Brigitta és Melles Márton is tagja volt a nyáron annak a kis csapatnak, akik egy új élményekkel gazdagodtak az intézmény nyári vízi táborában.

– Már a búvárvizsgára való felkészülés is érdekes volt, egyrészt elméleti tudással gyarapodtunk, másrészt gyakorlatban is elsajátíthattuk a merülés, a víz alatti mozgás és a vízből való mentés alapjait – mondta Moravcsik Stella.

Fotó: Szakony Attila

Bene Csabától, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatójától megtudtuk: az intézményben közel 20 éves múltra tekint vissza a vízitábor megszervezése, amit eleinte a Balatonon, néhány éve pedig a gyékényes tavon tartanak.

 

– Hangsúlyt fektetünk arra, hogy a különböző szakmák elsajátítása mellett hasznos időtöltést kínáljunk a fiataloknak a szünidőben is, jövő héten például sítáborba vonul a diákok egy része – fogalmazott a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!