Nagykanizsa

2015.07.29. 17:20

Négymilliárdos fejlesztés indul Nagykanizsán

Nagykanizsa – Elfogadta tegnap a közgyűlés a multifunkciós sport- és rendezvényközpont beruházási programját.

Horváth B. Attila

Dénes Sándor polgármester a soron kívüli közgyűlés elején elmondta: örömmel értesültek arról, ahogy a kormány támogatást nyújt egy multifunkciós sport- és rendezvényközpont megépítéséhez. A beruházás célja 3000 fő befogadására alkalmas komplexum kialakítása 4 milliárd forintos költséggel a volt Dózsa-Thúry laktanya helyén.

Az előterjesztés vitájában Balogh László (Fidesz), a humán bizottság elnöke elmondta: több érv is szól a Dózsa-Thúry laktanya területe, mint helyszín mellett, így például a könnyű megközelíthetőség, illetve a tervezett 600 férőhelyes parkoló. Bizzer András (Fidesz) kijelentette: az előterjesztés csattanós válasz az ellenzéki kritikákra, miszerint a programból semmi sem lesz. Gábris Jácint (Jobbik) azt kifogásolta, hogy az ellenzéket nem vonták be az előkészítésbe. Horváth Jácint (DK) pedig azért aggódik, hogy sikerül-e majd kellően kihasználni a 3000 fős kapacitást? Dénes Sándor a felvetésekre azt mondta: az informális közgyűléseken az ellenzék is részt vehetett volna, de nem tette, továbbá a sportcsarnok rendezvényközpont is lesz, ahol nagykoncertekre is sor kerül. Végül a képviselők elfogadták az előterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!