Nagykanizsa

2016.02.10. 11:46

Németül farsangoltak, s közben vetélkedtek

Nagykanizsa – Rendhagyó német vetélkedőt rendeztek a minap a város középiskolásainak a Thúry-tagintézményben.

Pásztor András

A farsang témaköréhez is kapcsolódó, német nyelvi vetélkedőn vettek részt a minap a városi középiskolák csapatai. A vidám feladatok közepedte a nyelvismeretet, illetve a nyelvhasználatot is figyelte a szaktanárokból álló zsűri.

– Sokféle feladatot eszeltünk ki a diákoknak, ezek egy része kifejezetten a nyelvtani szabályszerűségekre vonatkozik, ugyanakkor az élő beszédre, a német nyelven való megnyilvánulásra is komoly hangsúlyt fektettünk, s persze akadtak olyan próbák is, melyek a vidámságot szolgálták – mondta Kovácsné Anik Katalin, a német munkaközösség vezetője.

Gelencsér Csilla (balról) a négercsók majszolása közben az ellenfeleket, köztük Rosta Petrát  is szemmel tartotta
Fotó: Szakony Attila

A csapatok persze ez utóbbiakat élvezték a leginkább, a bekötött szemmel történő lekvárkóstolás, a hátratett kézzel való süteményevés vagy éppen az almahámozás sok poénra adott lehetőséget.

– A középiskolát idén kezdett fiatalok körében az angol a preferált nyelv, ugyanakkor a vendéglátást és kereskedelmet tanuló diákok zöme még mindig a német nyelvet részesíti előnyben – árulta el Baksa Annamária, a Thúry-tagintézmény szaktanára, aki hozzátette: a középiskolások egy része tudatosan készül a külföldi, főleg német nyelvterületen történő munkavállalásra, így aztán komolyan is veszik a nyelvtanulást.

A vetélkedőt amúgy a Batthyány Lajos Gimnázium csapata nyerte, megelőzve a Dr. Mező Ferenc középiskola és a Piarista Gimnázium csapatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!