Nagykanizsa

2016.09.23. 13:37

Nívós előadások októberi estékre

Nagykanizsa – Immár másfél évtizede ebben az időszakban évről évre megrendezi az Októberi Esték című előadás-sorozatot a Nagykanizsai Piarista Iskola.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Nyeste Pál, az oktatási intézmény igazgatója  elmondta: idén is csupa aktuális és érdekes témával foglalkoznak az egyes alkalmakkor.

Az első előadásra hétfőn 18 órakor kerül sor az iskola rendezvénytermében, amikor Maróth Miklós akadémikus, orientalista tart előadást a bevándorlásról és Európa jövőjéről.

A 2. előadást október 3-án, szintén hétfőn este 18 órakor tartják, amikor Drucza Attila az 56-os forradalom 60. évfordulóján beszél a Dudás-ügyről, a kádári megtorlás első peréről.

Október 10-én este dr. Szávai Tamás kutató Pannónia Szülöttéről, Szent Mártonról tart előadást s habár októberre volt tervezve, de csak januárban érkezik Speidl Bianka Közel-Kelet szakértő, akivel az iszlámot veszi górcső alá a közönség.

Címkék#előadás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!