Olvass és megtudod - Most találkozhatunk „ingujjban a szerzőkkel”

2015. június 04., 20:43 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsán Nyeste Pál, a piarista iskola igazgatója nyitotta meg az ünnepi könyvhetet a Deák téren.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A szervezők, a Halis István Városi Könyvtár, a Deák Könyvesház és a Honvéd Kaszinó nevében Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója beszélt, hangsúlyozva: a megyében ma már unikum a kanizsai könyvhét, melynek keretében a könyvbarátok egy sátorban találkozhatnak a legújabb könyvekkel és „ingujjban a szerzőkkel". Utóbbiak ezúttal a Takács László Irodalmi Kör tagjai, Riersch Zoltán, Erdős Attila, Kanizsai József, Iványi Miklós és Csere Andrea voltak.

Nyeste Pál beszédében az olvasás mellett tette le a voksot, mely ugyan közvetlen anyagi hasznot nem nyújt, mégis kell. Mert – ahogy fogalmazott – „Olvassatok, és megtudjátok, hogy milyen a világ!"

Az ünnepi könyvhét pénteken és szombaton is folytatódó eseményfolyamának kedves színfoltja a két nap során többször is fellépő Bogdán Attila és Marci Veronika, a zalakomári iskola diákjai, akik a Kincskereső Kisködmönből vett részlettel, illetve mesével örvendeztetik meg a hallgatóságot.

 

A Halis könyvtárban csütörtökön mutatták be Uzsoki Mária: Ráchel könyve című művét, illetve Szoliva János: Idővonal posztumusz kötetét. Ugyanitt kiállítás is nyílt Pék Pál és a 20 éves Pannon Tükör címmel.

Horváth-Balogh Attila

2015. június 04., 20:43 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...