Nagykanizsa

2017.03.29. 11:12

Önálló ifjúsági csoport alapítottak a hallássérültek

A Hallod?! Szülőklub Egyesület több, mint egy évtizede jött létre. A csoportot a dél- dunántúli hallássérült gyerekek szülei és gyógypedagógusok alapítottak.

Pásztor András

A tíz év alatt rengeteg programot szerveztek, amelyeken a szabadidős tevékenységek mellett orvosok és más szakemberek előadásait is meghallgatták. Egy-egy rendezvényen intenzíven foglalkoznak a gyermekek és szüleik problémáival, integrációs lehetőségeivel.

A közelmúltban Kaposváron gyűltek össze az egyesület tagjai, ahol egyik érettségire készülő nagykanizsai diák, Németh Balázs szervezett projektnapot, „Biztonságos internet” címmel.

– Több témakörben – online játékok, internetes zaklatás, internetfüggőség – is tartottak előadásokat a szakemberek, jómagam és társam, György Ádám pedig a közösségi oldalak témakörében fejtettük ki álláspontunkat – mesélte Németh Balázs

A témanap másik fontos eseménye volt, hogy a hallássérült fiatalok lefektették egy önálló ifjúsági csoport alapjait, mely kizárólag nekik és róluk szól.

– Terveink szerint az egyesület ifjúsági csoportja más helyi szervezetekkel, így a kanizsaiakkal is együttműködne a jövőben, azért, hogy mi hallássérült fiatalok is aktív résztvevői, szereplői legyünk a helyi közéletnek, kulturális és sportprogramoknak – mondta Németh Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!