Nagykanizsa

2015.07.02. 16:49

Országjáró turnéval tüntetnek Orbán Viktor kormánya ellen

Nagykanizsa - A következő országgyűlési választáson szeretnénk az alkotmányos köztársaságot helyreállítani, azaz: bejutni a parlamentbe.

Horváth-Balogh Attila

Ezt dr. Szabó Gábor, a Nincs Alku! Párt (NAP) elnöke mondta tegnapi sajtótájékoztatóján, melyet annak kapcsán tartott, hogy hétfőtől vasárnapig a dél-zalai város főterén demonstrálnak annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a párt céljait. Elmondta: a pártot azok a civilek alapították, akik 9 hónapon át tüntettek az Orbán-kormány ellen a Kossuth téren, illetve kifütyülték a miniszterelnököt március 15-én. Hozzátette, abban, hogy párttá alakuljanak, nemcsak az Orbán-kormány ahogy ő fogalmazott puha diktatúrája motiválta őket, hanem a Jobbik ijesztő erősödése is, ugyanis el szeretnék kerülni, hogy Orbánék bukása után a Jobbik kerüljön hatalomra, ezért kínálnának alternatívát a maguk személyében.

A demonstrációt az ország 24 városának főterén egész évben folytatják. Mindenhol az a cél, hogy helyi alapszervezet alakuljon, Kanizsán erre szombaton 17 órakor kerül sor az Erzsébet téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!