Nagykanizsa

2017.01.30. 12:40

Ősi mítoszok és védett növények

Nagykanizsa - Két kanizsai pedagógus, Kovácsné Pintér Renáta, valamint Simon Károly munkái várják a diákközönséget a Péterfy, illetve a Kőrösi-iskolában.

Magyar Hajnalka

Kovácsné Pintér Renáta rajztanári képzettségét legszívesebben az emberábrázolás és a fantázia világában bontakoztatja ki. Kedvelt témája a mitológia, örömét leli letűnt civilizációk hiedelemvilágának életre keltésében.

Fotó: Babati Csaba

A Kőrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola galériájában látható kiállításon ugyancsak felvonultat több mitikus témájú képet, valamint illusztrációkat olyan történetekhez, amelyek megírása még folyamatban van. Szívesen dolgozik vegyes technikával: grafittal, tussal és vizes bázisú festékkel, leginkább akrillal és akvarellel.

Simon Károly informatikát tanít, ám akkor sem jön zavarba, ha vitézvirágot, madársisakot, vagy prémes tárnicskát kell megjelenítenie.

Erről tanúskodik a Védett növények szemléltető gyűjteménye című, általa illusztrált füzet, amelynek lapjait február 15-ig e kiállítás is bemutatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!