Nagykanizsa

2016.05.08. 07:13

Összefogtak az állatbarátok

Nagykanizsa – Komoly munkálatok kezdődtek a minap az állatmenhely Ady utcai telephelyén. A beruházás keretében több mint 300 négyzetméternyi útfelületet tesznek rendbe önkormányzati, illetve saját forrásból. Emellett az állatok javára szombaton jótékonysági műsort is rendeztek állatbarátok.

Pásztor András

Tavaly a kenneleket újíttatta fel a menhelyt működtető Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület. Azzal egyidőben a kutyafuttatók közti járdákat is lebetonozták.

Vukics Márta (balról), Sebestyénné Resetár Renáta, dr. Kurtáné Láda Klára és Kurta Lilla közös kiállítással is készültek Fotó: Pásztor András

– Most pedig a „központi” útszakasz rendbetételébe fogtunk – jelezte Maros Sándorné, az egyesület titkára, akitől megtudtuk: az önkormányzat 2 millió forintos támogatásából és 500 ezer forint önrészből újul meg a korábban hepehupás szakasz. –  A bejárattól egészen a telep hátsó részéig új betonburkolatot kap az út. Emellett pedig a szennyvíz-elvezetését is megoldjuk: az új mellé úgynevezett „kifolyók” is épülnek – összegezte Maros Sándorné, aki szombaton az egyesület képviseletében közel 50 ezer forintnyi jótékony adományt vehetett át a Honvéd Kaszinóban, ahol az állatok javára gyűjtöttek pénzt helyi alkotók és művészeti csoportok.

Folyik a munka az állatmenhelyen. Samu Zsombor (balról) Sári Balázs és Sári Antal dolgozza el a betont az udvaron Fotó: Szakony Attila

– Nem ez az első alkalom, hogy összefogunk egy jó ügy érdekében, korábban a gyermekotthon javára szerveztünk hasonló akciót – jelezte Kurta Lilla szervező.

Az est során versmondók, énekesek, kórusok és táncosok szórakoztatták a közönséget, illetve több alkotó közös kiállítást tekinthették meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!