Nagykanizsa

2015.09.29. 15:07

Péntektől már a nagykanizsai Fő út teljes hosszában dolgoznak

Nagykanizsa - Pénteken életbe lép a Fő út teljes lezárása – tájékoztatta lapunkat Horváth István projektmanager.

Pásztor András

A lezárás miatt a területen módosul a forgalmi rend, így a Felsőtemplom előtti szakasz, valamint a Kölcsey utca a Fő út felé zsákutcaként üzemel majd. A Zrínyi utca Kórház utca és Katona utca közti szakaszán csak a buszforgalom lesz engedélyezett. Az Eötvös téri társasházak megközelítése a Huszti tér – Fő út – Eötvös tér irányából történhet, míg a HSMK előtti parkolót a Huszti tér felől a Fő út felé kanyarodva lehet megközelíteni.

A Fő út felső szakaszán kedden még közlekedhettek járművek. Péntektől lezárják ezt a részt is (Fotó: Szakony Attila)

– A Fő út és Csengery utca kereszteződésében áthaladó víz és csatorna gerincvezeték, valamint akna elhelyezése miatt október 2-4. között, azaz péntektől vasárnapig lezárásra kerül a Csengery utca Zrínyi utca és Fő út közti szakasza – folytatta Horváth István projektmanager. – Ezen időszak alatt tehát a Csengery utcáról nem lesz biztosított a járművek áthaladása a Sugár utcára. A lezárt szakaszra a csatlakozó utak biztonságos közlekedése érdekében a be-, és kihajtás nem engedélyezett. Az autósok október 5-től, azaz jövő hétfőtől viszont újra használhatják ezt az átjárót.

A projektmanager elmondta továbbá, hogy a Vasemberház előtt folytatódik, a Fő út északi részén pedig megkezdődik a járdaburkolat építése. Az áramszolgáltató elkészült az északi oldalon tervezett vezetékfektetéssel, és megkezdte a déli járdaburkolat alatti vezetékek cseréjét is. A munkálatok várhatóan a héten befejeződnek. A lezárt szakaszon egyébként továbbra is a víz-, csatorna- illetve csapadék bekötővezetékek fektetését végzik a szakemberek a Fő út mindkét oldalán.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!