Nagykanizsa

2017.03.24. 13:54

Portyára készülnek - Bárki csatlakozhat a 27 kilométeres túrához

Nagykanizsa – A Thúry Vitézlő Oskola az idén hetedik alkalommal hirdeti meg a Thúry Portyát. A kétnapos rendezvény fő erőpróbája a Kanizsától Orosztonyig tartó 27 kilométeres túra.

Pásztor András

Vörös András, a rendezvény szervezője elmondta: az idei rendezvény fővédnöke Cseresnyés Péter államtitkár lesz, ami egyben azt is jelzi, hogy a Thúry kultusz ápolása a dél-zalai város számára is fontos.

– A hagyományoknak megfelelően március 31-én, azaz jövő hét pénteken felkeressük és megkoszorúzzuk a városban található négy Thúry szobrot, illetve emlékművet, majd aznap este az Erzsébet téren verses, dalos, táncos múltidézés keretében emlékezünk a kanizsai vár kapitányára – mondta Vörös András, aki hozzátette: másnap, azaz április 1-jén reggel a Magyar utca 80. szám elől talpasok és lovasok vágnak neki az Orosztonyig tartó túrának, ahol szintén  megkoszorúzzák azt a  kopjafát, amit Thúry György tőrbecsalásának, halálának helyszínén állítottak. A portyához bárki csatlakozhat, aki elég erőt  érez magában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!