Nagykanizsa

2015.09.01. 12:14

Reggeli előzékenység - A Zrínyi utcán nagy volt a sor, de mindenki jól viselte

Nagykanizsa - Jelesre vizsgáztak az autósok tegnap, a sofőrök túlnyomó többsége higgadtan viselte, hogy a szokásosnál is lassabb a forgalom a belvárosi munkálatok és az iskolakezdés miatt. Pedig türelemre, s toleranciára továbbra is szükség lesz.

Pajor András

Noha a belvárosi rekonstrukció miatt a Fő utca egy része már hetek óta le van zárva, az ebből adódó közlekedési nehézségekkel csak tegnap reggel, az iskolakezdéskor szembesülhettek a város lakói.

A legnagyobb kocsisor talán a Zrínyi utcán torlódott fel, az Ady utcai kereszteződéstől a Király utcai körforgalomig álltak az autók, ám a sofőrök türelemmel viselték a kényszerű várakozást.

- Az elmúlt időszakban többször is felhívtuk az autósok figyelmét arra, hogy a Zrínyi utca forgalmát ne terheljék felesleges megállásokkal, azok a szülők, akik gyermeküket hozzák az iskolába, inkább a közelben lévő parkolókat vegyék igénybe - így Horváth István projektmanager, aki szerint a közlekedők megértették, hogy a munkálatok és az ebből adódó forgalomkorlátozások és terelések ideje alatt a szokásosnál is nagyobb toleranciára van szükség.

Tegnap reggel egyébként a fontosabb kereszteződéseknél rendőrök is álltak, akik elsősorban a diákok biztonságára ügyeltek.

- Amint az autósok észrevesznek minket, azonnal előzékenyekké válnak, mindenki elsőbbséget akar adni a másiknak, ami tovább lassítja a haladást fogalmazott az egyik járőr, aki szerint ez még mindig jobb, mintha ők irányítanák a forgalmat, az autósok zömének ugyanis fogalma sincs a karjelzésekről.

De visszatérve a belváros rekonstrukcióval kapcsolatos kellemetlenségekre, azt sem lehet elhallgatni, hogy az első lakossági panaszok is beérkeztek szerkesztőségünkbe. A Zrínyi utcában lakók leginkább azt sérelmezik, hogy az utca kétirányúsítása miatt hatalmas zaj- és porterhelésnek vannak kitéve.

- Amióta kitették a főútvonalat jelző táblát, a motorosok, az autósok és a buszok is ennek megfelelően száguldanak végig a szakaszon - írta levelében Hajósné Lukácsi Szilvia, aki jelezte: az itt lakók kérésének megfelelően kikerültek a sebességkorlátozó táblák, de azt csak elvétve veszik figyelembe a közlekedők.

A fenti panaszra Horváth István projektmanager úgy reagált: a rendőrség segítségét is kérték a Zrínyi utcai sebességkorlátozás betartatásához, ugyanakkor a Fő utcán, illetve a belvárosban zajló munkálatok az itt élők közös érdekét szolgálja, ami csak időleges kellemetlenséggel jár.

Ami pedig a munkálatokat illeti, a kivitelezők a héten elkezdték feltörni a járdaszakaszt a Fő utca mindkét oldalán, illetve a héten az új csatornák fektetése is elkezdődik. A Fő utca most lezárt alsó szakaszával várhatóan október végén, november elején végeznek, azt követően a felső szakasz kerül majd lezárásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!