Nagykanizsa

2016.05.27. 15:23

Roma közgyűjteményt avattak

Nagykanizsa – A roma nemzetiségi önkormányzat által az elmúlt évtizedekben összegyűjtött népművészeti alkotásokból, irodalmi kiadványokból nyílt közgyűjtemény a Teleki utcai közösségi házban.

Pásztor András

Mint azt a megnyitón Lendvai Ferenc, a kanizsai roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: régi álma volt az önkormányzatnak, hogy rendezett, méltó keretek között mutathassák be a gyűjtemény darabjait. Éppen ezért a Teleki utcai közösségi ház egyik termét felújították, s átalakították, hogy az állandó kiállításnak helyet biztosítson.

A roma közgyűjteményt Kardos Ferenc (balról), Lendvai Ferenc elnök és Teleki László, parlamenti képviselő avatta fel Fotó: Szakony Attila

– Ezek a faragások, fonott kosarak és díszek, illetve a festmények és a zömében beás nyelven írt irodalom hatalmas eszmei értékkel bír számunkra, hiszen a múltunkat jelképezik – mondta Teleki László parlamenti képviselő, aki jelezte: reményei szerint rövidesen egy lakásétterem is nyílik a házban, ahol a roma gasztronómiát tudják bemutatni az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!