Nagykanizsa

2015.09.26. 07:54

Ruhavásárlás Nagykanizsán, jótékonykodással

Nagykanizsa - Jótékonysági ruhavásárt rendezett pénteken és szombaton a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász.

Horváth-Balogh Attila

Tulman Gézáné, a csoport vezetője elmondta: a befolyó bevételből élelmiszercsomaggal, illetve étkezési utalvánnyal segítik majd a rászorulókat.

- Immáron körülbelül 10. éve rendezünk jótékonysági ruhavásárokat, melyeken felajánlásokból származó, jó minőségű ruhák találnak gazdára jelképes összegért, a bevételt pedig karitatív célra fordítjuk - mondta el. - Évente többször tartunk ilyen vásárokat, és hála Istennek, az utóbbi időben sokkal nagyobb az érdeklődés irántuk, mint korábban, felajánlói és vásárlói oldalról egyaránt. Sok mindent kapunk, mindig tudunk újítani és egyre több fiatal, illetve gyermekes család jön vásárolni, hiszen sok a gyerekruha. A befolyó pénzből élelmiszercsomaggal és étkezési utalvánnyal ajándékozzuk meg a rászorulókat karácsony előtt. Nagycsaládosokról, egyedül élőkről van szó, utóbbiakat személyesen fel is keressük, és beszélgetünk velük, hiszen nekik ez sokkal fontosabb talán, mint az anyagi segítség.

Dédunokájának vásárolt ruhákat Szita Józsefné.

- Most jöttem először, eddig nem tudtam, hogy van ez a lehetőség, az újságból értesültem róla - hallottuk tőle. - A dédunokámnak próbáltam keresni szép dolgokat és sikerült is, elégedett vagyok. S persze, az sem mellékes, hogy a vásárlásommal másokon is segítek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!