Nagykanizsa

2016.06.01. 14:47

Saját költségén végzi el a kishíd felújítását

Nagykanizsa – Németh Pál nagykanizsai vállalkozó a saját költségén végzi el a Csónakázó-tavi kishíd felújítását.

Horváth-Balogh Attila

Az öbölhíd faszerkezete mára rossz állapotba került, számos helyen léccel toldozták-foldozták meg, néhol elkorhadt, illetve tartócsavarjai is szétrohadtak, ezért  igencsak  időszerűvé vált a felújítása. Ezt most a vállalkozó saját zsebére végzi el, egyfajta gesztusként a város felé. A várhatóan 500 ezer és egymillió forint közötti költséggel megvalósuló beruházás jövő héten indul (ma volt a munkaterület átadása) és néhány nap alatt be is fejeződik.

Németh Pál (balról) Kovács Zoltánnal, a Via Kanizsa munkatársával egyeztet a munkaterület-átadáson Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Az elmúlt időszakban többször is jártam kint itt, a Csónakázó-tónál, s magam is tapasztaltam, milyen rossz állapotba került az öbölhíd faszerkezete – hallottuk Németh Páltól. – Arra gondoltam, ha már úgyis a vállalkozásom profiljába vág, elvégezzük a felújítását csak úgy, grátisz, a városnak, a városlakóknak. Véleményem szerint ugyanis talán még többen választják a hétvége eltöltésének helyszínéül a gyönyörű környezettel megáldott Csónakázó-tavat, ha a hozzá kapcsolódó infrastruktúra megfelelő állapotú. Ehhez szeretnék én is valamit hozzátenni...

Németh Páltól azt is megtudtuk: elképzelése szerint a híd faszerkezete ugyanúgy fog kinézni, mint most. Anyaga pedig vörösfenyő lesz, ennek tartósságával kapcsolatos kérdésünkre azt válaszolta: „Remélem, túlél még engem is...”

Dénes Sándor polgármester a felajánlás kapcsán lapunknak azt mondta: ez egy nagyon szép gesztus, ami talán példa lehet más helyi vállalkozások számára is.

– Németh Pál önzetlenül segíti a várost, aminek nagyon örülök és egyúttal köszönöm is neki a kezdeményezést – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!