Nagykanizsa

2017.04.10. 10:53

Sakktábla a könyvtár falán Nagykanizsán

A városi könyvtár főbejáratánál vasárnap avatták fel azt a mágneses sakktáblát, amit a jövőben bárki használhat, akinek kedve szottyan az észjátékhoz.

Pásztor András

Mint azt Czupi Gyula, a városi könyvtár igazgatója elmondta: az intézmény büszke arra, hogy a kanizsai sakkcsapat mérkőzéseinek az intézmény ad helyet, ráadásul a kanizsai sakkozók idén már a tizedik bajnoki címüket próbálják begyűjteni, ami szintén elismerésre ad okot.

– Az épület falára felhelyezett mágnestáblán bárki kipróbálhatja a sakkot, s remélem sokan élnek is majd a lehetőséggel – fogalmazott az igazgató, aki elárulta: a sakkfigurákat a ruhatárból lehet majd elkérni.

– Úgy vélem: remek ötlet volt a könyvtár részéről, hogy kihelyezte a szabadtéri sakktáblát, szerintem ez is hozzájárul ahhoz, hogy városszerte népszerűsítsük a sportot – jegyezte meg Papp Nándor, a csapat vezetője.

A sakktábla avatása éppen egybe esett az Aquaprofit NB I/B-s csapatának vasárnapi mérkőzésével, így aztán Galyas Miklós nemzetközi mester és Bodó Norbert, FIDE mester gyors bemutatót is tartott a sakktáblán.

Bodó Norbert (balról) és Galyas Miklós egy barátságos döntetlennel avatta fel az épület falára kihelyezett sakktáblát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!