Nagykanizsa

2015.10.04. 12:12

Salakosból gumi - A futó- és a röplabdapálya is új borítást kapott a Batthyány Lajos Gimnáziumban

Nagykanizsa - A futó- és a röplabdapálya is új, gumiborítást kapott a közelmúltban a Batthyány Lajos Gimnáziumban. A közel 20 millió forintos beruházás eredményeként szinte egész évben használni tudják a pályákat.

Pásztor András

Mint azt Balogh László, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója elmondta: eredetileg egy műfüves pálya készült volna az iskola aszfaltos focipályájának helyén, ám az intézmény vezetése inkább a röplabda- és futópálya felújítását kérte a városvezetéstől.

- Régi probléma volt, hogy a salakos pályákat nem tudták használni a fiatalok, amikor esett az eső, ám ez most az új, gumiborítással megváltozott, tulajdonképpen egy szabadtéri tornatermet kaptunk jegyezte meg az igazgató, aki hozzátette: a diákok rövid idő alatt hozzászoktak az új borításhoz, ráadásul a szaktanárok is örülnek, hogy nem kell közelharcot vívni az intézményben lévő tornatermekért.

Bódi Boglárka és osztálytársai éppen a új borítást kapott röplabdapályán gimnasztikáznak Fotó: Gergely Szilárd

A röplabda- és futópálya borítása egyébként közel 700 négyzetméteren valósult meg.

- Az intézmény idén ünnepli a gimnáziumi oktatás indulásának 250. évfordulóját, így a rendezvények mellett, arra is próbálunk odafigyelni, hogy az iskola épülete is méltó legyen a jubileumhoz mondta Balogh László, aki elárulta: a tervek szerint jövőre közel 500 millió forintból újulhat meg a gimnázium főbejárata. A Rozgonyi utcai bejárat több mint 30 éve épült az akkori építészeti stílusnak és anyaghasználatnak megfelelően. Most szeretnénk megújítani az épület homlokzatát, megoldani a nyílászárók cseréjét, illetve reményeink szerint egy kisebb mértékű energetikai modernizációt is sikerül végrehajtani a gimnázium ezen részén - zárta gondolatait az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!