Nagykanizsa

2016.05.03. 12:06

Sárkányhajók Nagykanizsán

Nagykanizsa – Június 4-én a Csónakázó-tónál ismét megrendezésre kerül a Sárkányhajó Roadshow. A nyolc állomásból álló versenysorozat kanizsai régiós selejtezőjére csak Zalából, Tolnából és Baranyából nevezhetnek csapatok, melyek közül a különféle kategóriákban dobogós helyezést elérő csapatok kvalifikálhatják magukat a szeptember 17-én, a Velencei tavon megrendezésre kerülő országos döntőbe.

Pásztor András

Mint az az eseményt beharangozó tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott: a Sárkányhajó Roadshow kanizsai versenyén 22 fős, illetve 12 fős (beleértve a kormányost és a dobost) csapatok mérkőzhetnek meg egymással a 200 méteres távon.

– Ezúttal három kategóriát jelöltünk meg, külön versenyezhetnek települések, baráti társaságok és céges csapatok – jelezte Sárni Nándor, a versenyt lebonyolító Kanizsai Kajak-Kenu Klub vezetője. – A versenyszámok is több félék lesznek, az első a 20 fős mix, azaz vegyes csapat, a második a tíz fős mix, míg a harmadik a tíz fős nyílt kategória, ahol férfi, illetve női csapatok indulhatnak. Emellett az iskolás csapatok versenyét is megrendezzük, külön versenyeznek az általános iskolák 5-6. osztályosai, a 7-8. osztályosai, valamint a középiskolások is külön kategóriát alkotnak.

A szervezők hangsúlyozták: a verseny mellett, számos kiegészítő program, kulturális műsor várja majd a Csónakázó-tóhoz kilátogatókat. Emellett arra is lehetőséget biztosítanak a szervezők, hogy a kanizsai cégek, illetve egyesületek kitelepüljenek, s bemutatót tartsanak termékeikből, illetve tevékenységükből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!