Nagykanizsa

2015.09.04. 13:09

Sok múlik a lovakon - Szombaton gyerekverseny, vasárnap megyei döntő a Csótón

Nagykanizsa - A jól ismert, Csónakázó-tó melletti pályán rendezik meg vasárnap 10 órai kezdettel a Zala Megyei Díjugrató Bajnokság idei fináléját, melyre az előző bajnoki fordulók alapján lehetett minél jobb kiindulási alapot szerezni.

Kühne László

A mezőny a 2015-ös szezonon belül is visszatér Kanizsára, hiszen a nyár folyamán rendeztek már fordulót Nagykanizsán, most pedig a hét kategóriában indulók ismét a dél-zalai helyszínen mérhetik össze tudásukat.

- A hét kategóriából négy lesz olyan, melyben megyei győztest avatunk, míg az abszolút kezdőknél természetesen ezt nem tesszük meg - fogalmazott Végh Csaba, a házigazda Kanizsa Lovasklub elnöke.- Ezúttal is lesz úgynevezett derby szám a versenyen, amikor a díjlovaglás elemeit militarys akadályokkal vegyítjük, ott pedig külön pénzdíj is vonzóbbá teheti az rajthoz állást a lovasok számára.

Az akadály felett a hazai pályán versenyző Németh Sára a bajnokság júniusi, kanizsa fordulóján. Fotó: Szakony Attila

Persze mint ahogy azt már megszokhattuk a megyei meghatározás ebben az esetben nem azt jelenti, hogy csak Zalából lesznek indulók, hiszen most is az egész Nyugat-Dunántúlról érkeznek a lovasok és lovaik. Illetve a rendezők számítanak horvátországi indulókra is. Értelemszerűen a megyei bajnokságoknál csak a zalai indulókat veszik figyelembe, de a bővebb mezőnyben még több tapasztalat gyűjthető.

- Három-négy esélyes van, de hadd ne említsek neveket, hiszen tavaly is az egyik nagy esélyesnek beharangozott lovas végül nem nyert - folytatta Végh Csaba. - Ilyenkor bizony sok függ a lótól is, hogy milyen napot fog ki, a lovas pedig gyakorlatilag tehetetlen, ha nem éppen a legjobbat...

A megye díjugratók versenyét szombaton megelőzi a gyermek lovasverseny döntője, melynek keretében ugyancsak 10 óráról pattannak nyeregbe a díjlovaglók. Ez a fiatalok számára azért is lehet vonzó, mert éppen egy itteni utánpótlás versenyen tűnt fel annak idején például Iván Hanna, aki azóta már korosztályos országos bajnoki címet is szerzett díjlovaglásban, és még mindig csak 13 éves. A kanizsaiak igazolt lovasa jelenleg egy nemzetközi versenyen vitézkedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!