Pötréte

2015.07.02. 14:24

Sörösdobozos aszaló

Pötréte - Az önkormányzat saját kasszából két belterületi utat újíttatott fel a közelmúltban. És hamarosan újabb korszerűsítések várhatók.

Rajki Zsófia

Gáspár Károly, a település első embere elmondta: a Kossuth és a Szabadság utca bizonyos szakaszainak aszfaltozása hat millió forintba került.

- Az előbbi utca esetében a meleg-aszfaltozással, míg az utóbbinál mart aszfalttal végeztük el a szükséges javításokat - közölte a polgármester, aki hozzátette: a község többi útja is felújításra szorul. A munkálatokhoz szükséges anyagi fedezethez pályázat úton remélnek támogatást. Csakúgy, mint az önkormányzati hivatal épületének modernizációjára és a temető ravatalozójánál vizesblokk kialakítására.

- Ezek azonban egyelőre még csak tervek - fogalmazott Gáspár Károly.

A Kossuth utca is egészen „kisimult” – mutatja Gáspár Károly, a település polgármestere Fotó: a szerző

Ami viszont hamarosan kézzel fogható lesz, az egy gyümölcs-aszaló berendezés. A napkollektorral működő és hordozható szerkezetet szintén önerőből vásárolja meg a település.

- Akár 25-30 kilogramm gyümölcs aszalását tudja végezni egy időben a szerkezet. Nem is akárhogyan, egy sörös doboz jóvoltából. Ezt melegíti fel a nap energiája, a belőle kiáramló meleg levegő felel a gyümölcsök tartósításáért - összegezte a polgármester. Egyúttal hangsúlyozta: a mobilis aszalót legkésőbb őszig beszerzik, a gyümölcs-betakarítás dömpingjéig. A berendezést aztán az önkormányzat udvarán állítják fel, és azt a falu minden lakója szabadon használhatja  majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!