Nagykanizsa

2015.08.18. 08:16

Szándékosan gázolt el egy kiscicát - Feljelentik a sofőrt

Nagykanizsa - Macskát gázoló autóvezetővel szemben tesz feljelentést a Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Megyei Egyesülete - tudtuk meg Igaz Klaudia elnöktől.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt a civil szervezet elnöke elmondta: Kiskanizsáról kaptak bejelentést a napokban, miszerint a Hajgató Sándor utcában egy bordó színű Toyota személygépkocsi vezetője a járművével szándékosan elgázolt egy kismacskát, amely belepusztult a sérüléseibe.

- A bejelentő szemtanúja volt az esetnek, s elmondása szerint a kismacska két társával az úttesten játszott, amikor feltűnt az utcában az autó - mesélte el Igaz Klaudia. - A gépkocsi vezetője a szemtanú szerint bizonyosan látta a cicákat, hiszen az eset nappal történt, az említett útszakasz pedig egyenes és jól belátható. Ennek ellenére a legapróbb jelét sem adta annak, hogy meg akar állni, ehelyett a macskák közé hajtott. Egyet sikerült is elcsapnia, szegény némi szenvedés után elpusztult.

Beszéltünk az eset szemtanújával is, aki úgy emlékezett, hogy a cica „úgy fetrengett, mint a partra vetett hal. Szörnyű volt látni...”

Igaz Klaudia jelezte: az ügyben megteszik a rendőrségi feljelentést.

- Szerencsére, a rendőrség, illetve az ügyészség és a bíróság komolyan veszi az ilyen és ehhez hasonló ügyeket - válaszolta kérdésünkre. - Ha a vád kellően alátámasztott, általában mindig kapnak valamilyen büntetést az elkövetők, ha nem is a maximális mértéket.

Kérdésünkre azt is elmondta: ilyen esettel ezidáig, 8 éves pályafutása alatt még nem találkozott.

- Állítólag hárman ültek a kocsiban, és biztosan erre fognak majd hivatkozni, de azt azért nem hiszem el, hogy egyikük sem látta az úttesten játszó macskákat - jelentette ki.

Mint kiderült, a szemtanú feljegyezte a jármű rendszámát, így az is rendelkezésre áll.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Sznopek Veronika rendőr főhadnagytól, a főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: bizonyítottság esetén a Btk. 244. §. szerinti állatkínzás vétsége merülhet fel, mely két évig (súlyosabb esetben három évig) terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!