Szeniorok iskolája és akadémiája

2017. február 10., 17:50 szerző: Horváth-Balogh Attila
komment
Nagykanizsa – Hamarosan indul a Szeniorok Iskolája új szemesztere, újdonságként pedig a Szeniorok Akadémiáját is meghirdeti az önkormányzat és az idősügyi tanács.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Minderről Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere, az idősügyi tanács elnöke és dr. Szabados Gyula, önkormányzati tanácsadó tegnap számolt be sajtótájékoztatóján. Mint azt Dénes Sándor elöljáróban hangsúlyozta: idén immár 8. alkalommal hirdetik meg a Szeniorok Iskoláját, melynek keretében az elmúlt években több, mint 1300 szépkorú ismerkedhetett meg az informatika rejtelmeivel és sajátíthatta el az angol és német nyelv alapjait, vagy bővíthette ebbéli tudását. Hozzátette, mivel már nagyon sok idős ember rendelkezik a képzéseknek köszönhetően informatikai alapismeretekkel, könnyen lehet, hogy hamarosan magasabb szintre kell lépni. Addig is az új szemeszterre március elejéig ismét várják a jelentkezőket.

Tóth Nándor alpolgármester egy korábbi szeniorok iskoláján
Fotó: archív/Szakony Attila

A program sikerén felbuzdulva pedig elindítják a Szeniorok Akadémiáját is, melynek keretein belül az idősek más jellegű ismereteket kaphatnak, szintén díjmentesen. Mint azt dr. Szabados Gyula jelezte: az első alkalomra február 28-án 15 órakor kerül sor a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban, amikoris a tavaszi kerti munkákról lesz szó. A következőkben egészségügyi, fogyasztóvédelmi, bűnmegelőzési információkat kapnak a résztvevők.

Horváth-Balogh Attila

2017. február 10., 17:50 szerző: Horváth-Balogh Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...