Nagykanizsa

2015.08.20. 12:50

Szent István kiállt amellett, amiben hitt - Ünnepség Nagykanizsán

Nagykanizsa - Szent István műve olyan embert állít elénk, aki képes volt túltekinteni élete keretein, és olyan döntést hozott, mely egy egész nép sorsát alapozta meg.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Dénes Sándor polgármester mondta beszédében a dél-zalai városban rendezett ünnepségen csütörtök délelőtt. A kanizsai program a Nagykanizsai Fúvószenekar térzenéjével és az ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét a Deák téren, ahonnét az Erzsébet téren felállított színpadhoz vonultak át az ünneplők. Itt Baj Bianka versmondó előadása után Dénes Sándor elmondta ünnepi beszédét.

– Szent István királyunk annak ellenére is kiállt valami mellett, hogy a népe egy része ellene volt – mutatott rá a polgármester. – Ám ehhez önnön lelkével is meg kellett vívnia harcát. Sík Sándor drámájában erről tanúskodnak a király szavai, idézem: „Akarom, hogy éljenek, még ha ők maguk nem akarják is. Megépítettem az én nemzetemet, az én nemzetem ellenére is. Ezért állított ide az Úristen.”

Ezután Deme Dávid evangélikus lelkész és Szűcs Imre, a Jézus Szíve Plébánia plébánosa megáldotta az új kenyeret. A délelőtti program a Zalagyöngye Táncegyüttes műsorával zárult. Az ünneplőket délután is kulturális produkciók várták a téren.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!